Somewhere between reality and fantasy is destiny.

marți, 22 iunie 2010

Greseli fatale.



   Stai intinsa pe pat. Capul iti vajaie dar nu stii de ce. Nu te-ai simtit niciodata asa singura ca acum. Ce e sunetul acela ritmat? Sunt bataile inimii tale. Parca mai rapide si mai profunde decat de obicei. Lacrimile ti se preling pe obrajii calzi lasand urme negre de la mascara de aseara. Nu te poti privi in oglinda. Ti-e mult prea frica de ce vei vedea. Iti stergi lacrimile cu maneca hanoracului. Intr-un final ridici capul si te vezi. Nu te mai recunosti. Esti total schimbata. Simti cum lumea se prabuseste. Involuntar ochii ti se umplu de lacrimi. Te ridici din pat dar nu vezi nimic si esti mult prea ametita. Cazi si te lovesti cu capul de coltul noptierei. 

- Ti-am spus sa nu mai bei. Uite in ce hal ai ajuns.

- Cine a vorbit?

- Eu. Adica tu. Sunt parte din tine.

- Si de unde stii tu ce e mai bine pentru mine? Nu stii nimic. Nimeni nu stie!

- Crezi ca toti iti vor raul? Crezi ca doar tu stii ce e mai bine pentru tine? Ei bine te inseli!

- Ce stii tu ? Nu esti reala. 

- Stai, ce faci? Lasa tigara! Ti-am spus sa lasi tigara! 

- Lasa-ma in pace! Ce stii tu?

- Stiu ca iti vreau binele! Lasa sticla! Tu chiar nu te vezi cum ai ajuns din cauza bauturii?

- Alta treaba nu ai?

- Altceva decat sa am grija de tine?

- Ce mai grija, spui dadu-ti ochii peste cap.

- Eu vreau sa am grija de tine, dar tu esti incapatanata si nu asculti! Lasa sticla, te rog!

- Nuuuu! si dai sticla pe gat.

- Acum sper ca te simti mai bine, ca ai bagat otrava in tine!

- Sa stii ca m-as simti mult mai bine daca ai pleca!

- Chiar asta vrei? Bine atunci!

- Mai esti aici?

   Nimic. O liniste morbida cuprinde incaperea. Te indrepti sper fereastra murdara. Afara ploua. Te uiti la pachetul de tigari de pe noptiera. Ti-au mai ramas 2 tigari. Sticla de vodka e demult goala.   Scoti o tigara si o aprinzi. Tragi primul fum. Pieptul te inteapa. N-ai mai simtit niciodata asta. Ignori durearea si mai tragi un fum. Simti cum te sufoci. Inima iti bate sa-ti iasa din piept. Te incapatanezi sa termini tigara. Durerea devine insuportabila. Nu mai ai energie nici macar sa respiri. Esti mult prea obosita. Lacrimile siroiesc pe obrajii tai. Simti cum viata ta se scurge. Regreti acum. Dintr-o data durerea parca nu mai are aceeasi intensitate. Reusesti intr-un final sa te ridici din pat. Iti amintesti de sticla de vin din dulap, uitata de la ultima petrecere. Te duci si bei ce a mai ramas intr-o inghititura. Deja te simti mai bine.  Iti aprinzi si ultima tigara si o savurezi in liniste.  Esti sleita de puteri si te prabusesti la pamant. Poate nu trebuia sa fumezi si a doua tigara. Suna telefonul. E fostul. Raspunzi.

- Alo? Scumpo, sunt eu. Stiu ca probabil nu vrei sa vorbesti cu mine, dar chiar nu trebuie sa spui nimic. Imi pare foarte rau pentru tot ce am facut si chiar vreau sa ma ierti. Esti suparata, stiu, dar trebuie sa intelegi ca nu am vrut sa fac cea am facut. Iubito?

Il asculti dar nu poti spune nimic. Durerea te sfasie. 

- Iubito esti bine?

Inaite sa-ti dai seama incepi sa tremuri si  scapi telefonul din mana. Bataile inimii sunt din ce in ce mai lente, pana cand se opresc de tot. O ultima lacrima ti se scurge pe obraz, inainte sa inchizi ochii de tot. Se aud batai in usa. E el. Intra si ramane fara cuvinte. Alearga spre tine si incearaca sa te trezeasca. Degeaba, esti deja moarta. Suna la 112. Plange. Ajunge ambulanta. Paramedicii se chinuie 45 de minute sa te resusciteze. Fara rost. Lui nu-i vine sa creada ca te-a pierdut. Si ce mult te iubea. 

Inca mai crezi ca  stii ce e bine pentru tine? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu